Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της σύνδεσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την περιφέρεια, οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της ΕΛΣ ξεκινούν μια συνεργασία με τον Δήμο Τήνου εγκαινιάζοντας ένα νέο καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό πρόγραμμα, το “Rosa Das Rosas”.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσκαλώντας τους σε μια συναρπαστική περιπλάνηση στη μεσαιωνική και την παραδοσιακή μουσική. Μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές- θα αναπτύξουν τις φωνητικές, ρυθμικές και γλωσσικές τους δεξιότητες, θα εκπαιδευτούν στο ομαδικό τραγούδι και θα μάθουν να παράγουν μουσική χρησιμοποιώντας το σώμα τους ως κρουστό (body percussion). Οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν τη σειρά των εργαστηρίων με την παρουσίαση της δικής τους μουσικής παράστασης.

Λίγο πριν η μεσαιωνική μουσική συναντήσει την ελληνική παράδοση, το Rosa Das Rosas και ο αναγνωρισμένος Γερμανός μπάσος-κοντρατενόρος και πολυοργανίστας, Tobias Schlierf , παρασέρνουν τους μαθητές πίσω στον χρόνο μέσα από τη γνωριμία τους με τα εντυπωσιακά μουσικά όργανα της εποχής του Μεσαίωνα.

📍Σχεδιασμός – υλοποίηση: Ζωή Δημοπούλου(μουσικοπαιδαγωγός), Κατερίνα Νταμάνη(μουσικοπαιδαγωγός), Ειρήνη Μπιλίνη- Μωραΐτη(μουσικοπαιδαγωγός), Αλίκη Σιούστη (μουσικοπαιδαγωγός)
📍Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Tobias Schlierf

Η παράσταση των μαθητών έγινε την 1 Απριλίου 2023 και κατενθουσίασε το κοινό, εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους. Φτάνοντας τους 70 μαθητές επί σκηνής και ύστερα από 12 ώρες προβών τραγούδησαν σε στίχο ελληνικό, ισπανικό και λατινικό, συνδύασαν αφήγηση, ρυθμό και body percussion και κέρδισαν το δυνατό χειροκρότημα όλων! Αρκεί ένας σπόρος για ν’ ανθήσει η τριανταφυλλιά!

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία❤️

🌹Rosa Das Rosas | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τήνο