2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και έπειτα από συζήτηση και ομόφωνη απόφαση για την ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου μας, σας εφιστούμε την προσοχή στα παρακάτω:

 1. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχα, πονόλαιμο, καταρροή, δυσκολία στην αναπνοή), ρίγος, κεφαλαλγία, κοιλιακό άλγος, μυαλγία ναυτία/έμετο ή πυρετό συνίσταται η παραμονή του στο σπίτι, η αποχή από την παρακολούθηση των μαθημάτων και η άμεση ενημέρωση του σχολείου.
 2. Η καθημερινή προσωπική υγιεινή των μαθητών (π.χ. κομμένα νύχια) είναι απαραίτητη για την υγεία του μαθητικού συνόλου.
 3. Προβλέπεται η προαιρετική χρήση μάσκας από το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό του σχολείου όπως επίσης και από τους μαθητές.
 4. Οι καθημερινές πρακτικές ατομικής υγιεινής ενισχύονται στο σχολικό χώρο με το συνεχές και επιμελές  πλύσιμο των χεριών καθώς και με χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος που θα βρίσκεται σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και τις τουαλέτες. Προαιρετικά μπορούν οι μαθητές να έχουν το δικό τους αντισηπτικό διάλυμα ή μαντηλάκια στην τσάντα τους.  
 5. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια. Γι αυτό, κάθε μαθητής θα φέρει ατομικό παγούρι που θα μπορεί να γεμίζει από τις βρύσες ή μπουκάλι με νερό.
 6. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να ανταλλάζουν αντικείμενα (είδη γραφικής ύλης, παιχνίδια κτλ.) ή να χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα των τάξεων, οπότε θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα καθημερινά στην τσάντα τους.
 7. Το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά από τις 8.00 και έως τις 13.15, το δε Ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει μέχρι νεωτέρας. Κάθε τμήμα χωρίζεται σε δύο υποτμήματα με απόλυτη αλφαβητική σειρά με μόνη εξαίρεση για τους μαθητές που έχουν αδέρφια στο σχολείο. Την πρώτη εβδομάδα το α΄υποτμήμα παρακολουθεί τα μαθήματα ΔΕ-ΤΕ-ΠΑ και το β’ υποτμήμα ΤΡ-ΠΕ. Την επόμενη εβδομάδα τα μαθήματα γίνονται αντίστροφα.
 8. Μετά την πρωινή προσέλευση και μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι οι μαθητές πηγαίνουν στον ιδιαίτερο χώρο του προαύλιου που έχει οριστεί από το σχολείο για το κάθε τμήμα. Η καθιερωμένη διαδικασία (προσευχή, ενημέρωση) θα πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.
 9. Στις αίθουσες διδασκαλίας τηρείται η απόσταση 1,5μ. μεταξύ των θέσεων των μαθητών. Κάθε μαθητής θα έχει συγκεκριμένη θέση με τα προσωπικά του αντικείμενα κάτω από το θρανίο του. Η θέση αυτή δεν θα αλλάζει κατά την εναλλαγή των υποτμημάτων.    
 10. Οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο την αίθουσά τους για όλα τα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικοτήτων, και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν άλλες κοινόχρηστες αίθουσες.
 11. Στα διαλείμματα έχει υπάρξει μέριμνα κάθε τμήμα να προαυλίζεται σε συγκεκριμένο χώρο ώστε να αποφεύγεται η ανάμιξη παιδιών διαφορετικών τμημάτων.
 12. Κάθε διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών ή άλλων ενδοσχολικών εκδηλώσεων που συνδέεται με ευρεία προσέλευση γονέων δεν συνίσταται.
 13. Η αποχώρηση των Α’,Β’,Γ’ και Δ’ τάξεων θα γίνεται από την ανατολική πύλη (Αραπάκι) και των Ε’-ΣΤ’ τάξεων από τη δυτική πύλη (Happyland). Εννοείται, ότι αυτό δεν ισχύει για τα αδερφάκια που αποχωρούν μαζί.   

Σήμερα Παρασκευή 29-5-2020 έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου μας.

Ελπίζουμε ότι με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων και τη συνεργασία όλων θα κυλήσει ομαλά το υπόλοιπο της φετινής σχολικής χρονιάς.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!

Από τη Διεύθυνση του 2ου Δ.Σ. Τήνου     

Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του σχολείου