Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Δεν φοβάμαι το νερό – Μαθαίνω να κολυμπώ” οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, συγκέντρωσαν πληροφορίες για την κολύμβηση από την αρχαιότητα μέχρι και τα σύγχρονα χρόνια.

kolimpi07kolimpi08

Με τη βοήθεια των δασκάλων της Στ΄ τάξης κ.  Κόντσουλα Δέσποινας και κ. Κοντοβουνίσιου Ευάγγελου πραγματοποίησαν στην αυλή του σχολείου πειράματα για να αντιληφθούν τις ιδιότητες του νερού, την άνωση, καθώς και κανόνες προώθησης και πλεύσης των σωμάτων.

kolimpi01kolimpi02

kolimpi03kolimpi04

Ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Κώστας Βελαλόπουλος μίλησε για τους μύες του σώματος που συμμετέχουν στην κολύμβηση, για τα αγωνίσματα κολύμβησης, καθώς και για την υγιεινή, τις μολύνσεις και τους τραυματισμούς.

Μας επισκέφθηκαν επίσης αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος καθώς και η διατροφολόγος κ. Ελίζα Γιαννισοπούλου, οι οποίοι μας μίλησαν αντίστοιχα για τους κανόνες ασφάλειας, προστασίας των ακτών και της θάλασσας, την ηλιοπροστασία και τη σωστή διατροφή και διαιτολογία.

kolimpi05kolimpi06

kolimpi09kolimpi10

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι μας στη Σύρο, όπου θα πραγματοποιούσαμε προπόνηση στο Κολυμβητήριο, λόγω μη πραγματοποίησης του δρομολογίου.

Στην πισίνα του ξενοδοχείου Aeolos Bay, αλλά και στη θάλασσα (Αγ. Φωκάς) πραγματοποιήσαμε ασκήσεις γνωριμίας και εξοικείωσης με τον νερό, προώθησης, επίπλευσης, βουτιές και το κυριότερο περάσαμε ευχάριστα και δημιουργικά!

Υπεύθυνος Προγράμματος: Κώστας Βελαλόπουλος

“Δεν φοβάμαι το νερό – Μαθαίνω να κολυμπώ”