Με την ευκαιρία της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 10:00, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας με την επιμέλεια των δασκάλων τους κ. Ευάγγελου Κοντοβουνήσιου και κ. Ελένης Μινάρδου αλλά και την αμέριστη συνεργασία των εκπ/κών ειδικοτήτων κ. Γεωργίας Μπακογιάννη (μουσικού) και κ. Ευαγγελίας Βιδάλη (θεατρολόγου), παρουσίασαν τη γιορτή τους με τίτλο :«Εφ΄ όπλου… πένα».
Η φετινή μας εκδήλωση είχε μια διαφορετική προσέγγιση, αφού αναφερόταν σε όσους αγωνίστηκαν στα μετόπισθεν με «όπλα» τους την τέχνη και τη σάτιρα, στην προσπάθειά τους να εμψυχώσουν έναν λαό που βρέθηκε ξαφνικά στη δίνη του πολέμου. Κεντρικό θέμα μας ήταν αποσπάσματα από την πιο διάσημη επιθεώρηση της εποχής «Μπράβο Κολονέλο» του Κώστα Μουσούρη , που ανέβηκε σε μεγάλο θέατρο της Αθήνας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την επιχείρηση Tinos print για τις εφημερίδες της εποχής που χρησιμοποιήσαμε στο σκηνικό μας και για τις αφίσες, αφού μας τα τύπωσαν όλα δωρεάν. Επίσης ευχαριστούμε τους γονείς για τη συνεργασία τους και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Και του χρόνου!

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου.

“Εφ’ όπλου…πένα” παράσταση της Δ’ τάξης για την επέτειο του 1940!