Σήμερα Δευτέρα, 08/05/2023 οι μαθητές της Δ’ τάξης συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς: Σοφία Καπατσέλου, Δέσποινα Κόντσουλα και Κωνσταντίνο Θεοδωριάδη, επισκέφτηκαν το Ιερό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στα Κιόνια. Εκεί τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον χώρο και στα κτίσματα που υπήρχαν τα οποία χρονολογούνται από τα τέλη του 4ου αιώνα π. Χ. έως τα μέσα του 3ου αιώνα μ. Χ.
Επιγραφικές και ιστορικές μαρτυρίες μας πληροφορούν ότι ο Ποσειδώνας λατρευόταν ως θεραπευτής γιατρός, όπως επίσης και η Αμφιτρίτη, η οποία θεράπευε γυναίκες που δεν μπορούσαν να γίνουν μητέρες. Προς τιμή του θεού γίνονταν τα «Ποσειδώνια» που περιελάμβαναν αγώνες και θεατρικές παραστάσεις οι οποίες γίνονταν στο αρχαίο θέατρο της Τήνου που βρισκόταν στην περιοχή του σημερινού Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Στη συνέχεια της επίσκεψης οι μαθητές μεταφέρθηκαν στην παραλία των Κιονίων κι αφού έκαναν ένα διάλειμμα για να κολατσίσουν, φορώντας γάντια, μάζεψαν τα σκουπίδια που υπήρχαν στην ακτή. Τα περισσότερα από αυτά ήταν πλαστικά κομματάκια και καπάκια, σχοινιά, αποτσίγαρα και είδη αλιευτικών. Ο καθαρισμός της παραλίας ήταν συμβολικός και είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών στον εθελοντισμό και σε θέματα που αφορούν την προστασία του νησιού, του τόπου μας!


*Αναφέρουμε ότι ο εθελοντισμός είναι η παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Δεν είναι υποχρεωτικός και στηρίζεται στη συμμετοχή του ενεργού πολίτη! Όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες!

Ένα πρωινό στα Κιόνια!