ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

              Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα πιο κάτω θέματα:

  1. Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα ανακύκλωσης και για να γίνει τρόπος ζωής όλων μας ο σεβασμός στο περιβάλλον και η επαναχρησιμοποίηση παραγόμενων προϊόντων μπορείτε να παραδίνετε ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά μπουκάλια, αλουμίνιο, χαρτί) στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή ? Κελλιά που βρίσκεται κοντά στο κτήριο της ΔΕΗ.

Εάν θέλετε μπορείτε να δηλώνετε πως τα ανταποδοτικά οφέλη θα διατεθούν για την ενίσχυση του 2ου Δημοτικού Σχολείου . Με τον τρόπο αυτό μπορεί και το σχολείο μας να έχει κάποιο όφελος π.χ. προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, αναλώσιμων υλικών, ειδών καθαριότητας.

Σε περίπτωση που δεν θα βρίσκεται εκεί ο υπεύθυνος μπορείτε να αφήνετε τις τσάντες με τα υλικά έχοντας μαζί και ένα σημείωμα με την ένδειξη  «για το 2ο Δημοτικό Σχολείο».

Έτσι και τα παιδιά θα μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν  πως η Ανακύκλωση είναι μια ενέργεια που δεν γίνεται αποσπασματικά και μόνο για κάποιο έπαθλο, αλλά είναι τρόπος ζωής για το καλό όλης της κοινωνίας.

 

  1. Στο σχολείο μας λειτουργεί αξιόλογη ιστοσελίδα με όλα τα νέα μας, τις διάφορες ανακοινώσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις σχολικές εορτές που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Μπορείτε να την επισκεφτείτε είτε πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση http://2dim-tinou.kyk.sch.gr/  είτε πιο εύκολα, αναζητώντας στο Google το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου.

Σας προτρέπουμε να την επισκέπτεστε όποτε επιθυμείτε και να τη διαδώσετε  σε όλους τους γνωστούς σας (π.χ. μέσω facebook).

 

  1. Την Παρασκευή 24-02-2017 από τις 11:00 έως το τέλος των μαθημάτων (13:15) θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας αποκριάτικη γιορτή.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά (έως τις 16:00).

Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά δρώμενα, γαϊτανάκι, μουσικές καρέκλες, παντομίμα, διαγωνισμό χορού και άλλα παιχνίδια που θα παρουσιάσουν ξεχωριστά οι τάξεις.

Τα παιδιά μπορούν να έρθουν από το πρωί ντυμένα με τη βασική τους στολή και να ολοκληρώσουν την αμφίεσή τους στο σχολείο. Μπορούν να έχουν μαζί τους κορδέλες αλλά όχι σπρέι ? αφρούς,  χαρτοπόλεμο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που θα συμμετέχει στην αποκριάτικη εκδήλωση με διάφορες εκπλήξεις και προσφορές.

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του σχολείου

Μιχάλης  Βαλάκας

Ενημερωτικό σημείωμα