Την Παρασκευή 1-4-2016, τα παιδιά της Στ? τάξης παρακολούθησαν τη λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών και κοινώνησαν όσα από αυτά είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως. Στη συνέχεια, αφού επέστρεψαν με τη συνοδεία της δασκάλας τους στο Σχολείο κι έφαγαν το κολατσιό τους, συνέχισαν την εξόρμησή τους στη Βιβλιοθήκη του Π. Ι. Ι. Ε. Τ.

Εκεί ευχαρίστησαν τον κ. Νίκο Γκίζη για τη συνδρομή του και τη βοήθειά του στη συγκέντρωση πληροφοριών για τη Συμβολή της Τήνου στη Μεγάλη Επανάσταση.

Έπειτα, επισκεφτήκαμε τη Σχολή Υφαντουργικής, όπου οι μαθητές είδαν από κοντά τον τρόπο που έφτιαχναν τα παλιά χρόνια οι γυναίκες τα ρούχα, τις πετσέτες, τις κουρτίνες κι ό, τι άλλο χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή. Οι κυρίες που εργάζονται εκεί μας καλοδέχτηκαν με αγάπη και μας εξυπηρέτησαν με χαρά, δείχνοντας στους μαθητές διάφορα χειροτεχνήματά τους.

Αφού φύγαμε από τον δρόμο της Παναγίας, κατευθυνθήκαμε προς την παραλία, στο Παλιό Λιμάνι, όπου βρίσκεται το μηχάνημα της Ανακύκλωσης. Εκεί μιλήσαμε για το περιβάλλον και τη σημαντική συμβολή των ανθρώπων που ανακυκλώνουν στην καθαρότητα του πλανήτη μας και την επιβίωση των ειδών. Επίσης, είδαμε πως γίνεται για ακόμη μία φορά διαγωνισμός ανακύκλωσης κι αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σαν τμήμα σε αυτόν.

Τέλος, επιστρέψαμε στο Σχολείο μας και συνεχίσαμε τη ροή του σχολικού προγράμματος.

 

Επίσκεψη στην εκκλησία Τριών Ιεραρχών, βιβλιοθήκη, Υφαντουργική Σχολή και Ανακύκλωση