Με αφορμή τα 100 χρόνια από την έναρξη του Α? Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πειραιώς κάλεσε τους μαθητές των δύο τμημάτων της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, για να συμμετάσχει σε σχετικό με τον πόλεμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν ένα power point με εικόνες από τον Πόλεμο. Στη συνέχεια συζήτησαν με τον υπεύθυνο του προγράμματος και μίλησαν για τις εντυπώσεις τους. Στο τέλος, χωρίστηκαν σε δύο μεγάλες ομάδες κι έπειτα σε υποομάδες των τριών και τεσσάρων ατόμων, όπου η καθεμιά ομάδα ανέλαβε να ζωγραφίσει σε μεγάλα φύλλα, με τέμπερες, ένα μνημείο προς τιμήν των πεσόντων του πολέμου. Οι μαθητές των ομάδων έπρεπε να υποθέσουν ότι ήταν γλύπτες και να σχεδιάσουν ένα μνημείο, καθώς και τον περίβολο χώρο όπου θα το τοποθετούσαν.

Τα παιδιά το διασκέδασαν, όμως ο χρόνος παραμονής δεν ήταν αρκετός κι έπρεπε να φύγουμε αφήνοντας τα έργα ημιτελή και τους μαθητές απογοητευμένους. Αφού μεταφέραμε τη δυσαρέσκειά τους στους υπευθύνους, εκείνοι ανέλαβαν τη μεταφορά των έργων, αλλά και των εργαλείων που χρειάζονταν (μπογιές, χαρτιά κ. ά.) στο σχολείο. Έτσι, την ακριβώς επόμενη εβδομάδα ήρθαν στο δικό μας χώρο και βοήθησαν τους μαθητές να τελειώσουν τα έργα τους τα οποία εκθέτουμε παρακάτω!

zwgrafiesPirgos

Επίσκεψη στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας