Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, με την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟ/Α/ΓΔΣΠ/ΔΕΠΠ/ΤΕΤΑΦΣ 3763/5106/22-12-2017 απόφασή της, έθεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΕΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΑ (2018), που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ του Δήμου Τήνου, από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2018, στην Τήνο, τη Σύρο,τη Χίο τα Ιωάννινα και την Αθήνα.

Σημαντικό μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι η υιοθέτηση διδασκαλίας από εικαστικούς δασκάλους και ιστορικούς τέχνης, της ζωής και του έργου του Γιαννούλη Χαλεπά στα πέντε Δημοτικά Σχολεία της Τήνου, με τη συναίνεση της προϊστάμενης αρχής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι εργασίες των μαθητών βραβεύονται ανά Σχολείο και οι συμμετέχοντες  μαθητές παραλαμβάνουν δίπλωμα συμμετοχής στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στα Μουσεία της Τήνου και στο σπίτι – Μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά.

Στις 8 Ιουνίου θα γίνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Τήνου που θα αφορά την παρουσίαση και την βράβευση των έργων των μαθητών της Π.Ε. του νησιού. Ως τότε ας πάρουμε μια μικρή γεύση με ένα συνοπτικό βίντεο και δράσεις των μαθητών του σχολείου μας

Και το παραμύθι μας Το ζωντανό γλυπτό

Στο σχολείο μας απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο Τήνου κ. Ιωάννη Σιώτο αντίγραφο του γλυπτού ‘Ευαγγελισμός’.

Έτος Χαλεπά 2018