Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας, με αφορμή το κεφάλαιο των Θρησκευτικών «Ιεραποστολή και διεθνείς οργανώσεις» είχαν την ιδέα να οργανώσουν και να ορίσουν την εβδομάδα από 14/12/2015 ως 22/12/2015 ως «εβδομάδα αλληλεγγύης».

Έφτιαξαν μηνύματα ? συνθήματα και δημιούργησαν αφίσες, που τις κόλλησαν σε εμφανές σημείο (έξω από το γραφείο δασκάλων) και δίπλα τους τοποθέτησαν έναν κουμπαρά.

Η δασκάλα της τάξης κ. Ελένη Μινάρδου ανακοίνωσε το πρωί στην προσευχή σ? όλα τα παιδιά του Σχολείου την πρωτοβουλία των μαθητών της και τα ευαισθητοποίησε ώστε να συμμετέχουν στην προσπάθεια, με οποιοδήποτε ποσό θέλουν και μπορούν από το προσωπικό τους χαρτζιλίκι, με σκοπό την βοήθεια και αλληλεγγύη προς τα προσφυγόπουλα της Συρίας. Μια προσπάθεια που έχει αναλάβει η ελληνική UNICEF και αποφασίσαμε να την ενισχύσουμε με τον δικό μας απλό τρόπο και με την ευκαιρία των γιορτών.

Μέσα σε μια βδομάδα λοιπόν συγκεντρώθηκε το ποσό των 100 Ευρώ και στις 22/12/2015 κατατέθηκε στον λογαριασμό της UNICEF-HELLAS στην Τράπεζα Πειραιώς.

 

«Εβδομάδα αλληλεγγύης» στο Σχολείο μας