Την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:45 στα πλαίσια της σχολικής μας γιορτής, οι μαθητές της Δ΄ τάξης προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» γνωρίζοντας και ζωντανεύοντας μέσα απ’ αυτόν τη μεγάλη περιπέτεια της πατρίδας μας κατά τον πόλεμο του ΄40.

      Παρουσίασαν λοιπόν, σε θεατρική διασκευή που προέκυψε από τη συνεργασία της δασκάλας τους κ. Ελένης Μινάρδου και της μουσικού κ. Γεωργίας Μπακογιάννη, ένα απόσπασμα από το πρώτο και το τελευταίο μέρος του ομότιτλου βιβλίου της Άλκης Ζέη με μεγάλη επιτυχία, δικαιώνοντας τους κόπους ενός μήνα. Μέσα από τα προσωπικά βιώματα της συγγραφέα οι μικροί μαθητές ενσάρκωσαν τους ήρωες του βιβλίου, αφού κατάφεραν να ταυτιστούν μαζί τους.

     Η προσπάθεια αυτή εντάχθηκε σε ένα διαθεματικό πρόγραμμα (project) φιλαναγνωσίας, θεατρικής και μουσικής αγωγής με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με την αγαπημένη συγγραφέα κ. Άλκη Ζέη (στην οποία στάλθηκε πρόσκληση «τιμής ένεκεν» και θα σταλεί, ως αφιέρωμα, DVD από τη γιορτή) και αποκορύφωμα τη σημερινή σχολική εκδήλωση.         

     Αμέσως μετά οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ του Σχολείου μας πήραν μέρος στη μαθητική παρέλαση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στη θέση Πασακρωτήρι.      

       «Και του χρόνου!»

         ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας!