Την Τρίτη 24/05/2016 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την παράσταση «Φάρμα του Διαδικτύου», με την υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων».

Μέσα από χαρούμενες και δημιουργικές ιστορίες οι οποίες βασίζονται στη βραβευμένη* διδακτική ανθολογία των συγγραφέων Δρ. Βερόνικας Σαμαρά και κου Γεωργίου Κορμά, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώθηκαν με τα εξής πολύ σημαντικά ζητήματα, με στόχο να τα προσέχουν σε κάθε διαδικτυακή τους περιήγηση: α) τα ηλεκτρονικά μηνύματα από αγνώστους και την περιφρούρηση των προσωπικών μας στοιχείων, β) την αποφυγή συναντήσεων με αγνώστους που γνωρίζουμε μόνο μέσα από το Διαδίκτυο, γ) τη δημοσίευση προσωπικών μας φωτογραφιών, δ) την αξιοπιστία της διαδικτυακής πληροφορίας, καθώς και ε) το ρατσισμό στο Διαδίκτυο και τις δημοκρατικές αξίες που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά μας στους εικονικούς κόσμους. Ειδικότερα, με μοχλό τη διασκέδαση και τους πρωτότυπους σκηνικούς κώδικες, οι μαθητές αποκόμισαν πολύ σημαντικά μηνύματα αναφορικά με την ανοχή, την αποδοχή του διαφορετικού και την ισότητα όλων μας στο Διαδίκτυο.

* Η «Φάρμα του Διαδικτύου» έχει τιμηθεί με το βραβείο «Evens Foundation Grant for EU media literacy programs 2014» ως μια από τις 12 βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού αλφαβητισμού στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα συμπεριλήφθηκε στη έκδοση του Ιδρύματος με τίτλο ?Media Literacy in Europe: Inspiring ways to involve parents? .

theatriko_1 theatriko_2 theatriko_3 theatriko_4 theatriko_5 theatriko_6

Η “Φάρμα του Διαδικτύου”