Την Παρασκευή, 16/12/2022, οι μαθητές της Β΄τάξης, με τις δασκάλες τους κα Νίκη Δουβίτσα και κα Ελευθερία Θεμελή, μας ταξίδεψαν με τη χριστουγεννιάτικη παράστασή τους «Το δώρο της παπλωματούς».

Μια παπλωματού με «μαγικά δάχτυλα» φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου, όμως δεν τα πουλάει. Τα χαρίζει στους φτωχούς.

Ένας άπληστος βασιλιάς, έχει μαζέψει χιλιάδες δώρα στο παλάτι του κι όλο θέλει κι άλλα γιατί κανένα δεν τον ευχαριστεί, κανένα δεν τον κάνει να χαμογελάει πραγματικά. Έτσι, ζητάει από την παπλωματού να του φτιάξει ένα πάπλωμα.

Όμως… η παπλωματού δίνει μόνο στους φτωχούς. Δέχεται να του το φτιάξει, με έναν όμως όρο. Για κάθε αντικείμενο από το παλάτι του που θα δωρίζει στους φτωχούς, αυτή θα προσθέτει κι ένα κομμάτι στο πάπλωμα. Κι όταν πια θα έχει δωρίσει τα πάντα μέσα στο παλάτι του, θα έχει το πάπλωμα που ζητάει. Θα δεχτεί άραγε ο βασιλιάς;

Η πραγματική έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς γίνεται πράξη μέσα από αυτό το παραμύθι. Λέξεις κι εικόνες μπλέκονται μεταξύ τους κι είναι λες και βρισκόμαστε στο μακρινό αυτό βασίλειο και γινόμαστε ένα μικρό κομμάτι από το «μαγικό» πάπλωμα που ζεσταίνει όσους το έχουν ανάγκη. Ίσως, αν όλοι σκεφτόμασταν έτσι, ο κόσμος μας να ήταν λίγο καλύτερος.

Τα παιδιά πάντως, σίγουρα το ξέρουν. Καιρός να το μάθουμε κι εμείς…

Ευχαριστούμε θερμά τη δασκάλα Μουσικής, κα Γεωργία Μπακογιάννη, για την υπέροχη χορωδία και τη δασκάλα Εικαστικών, κα Αγγελική Μπόμπορη, για την επιμέλεια των σκηνικών.

Και του χρόνου!

“Η Παπλωματού” μας