Στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας για το λευκό μπαστούνι και μετά από συνεννόηση με το σωματείο  “Έχουμε δικαίωμα”, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 στις 10.30 το πρωί, μαζεύτηκαν στο σχολείο μας τα παιδιά της έκτης τάξης των τριών δημοτικών σχολείων της Χώρας του νησιού.

leyko_mp2

Μέλη του σωματείου μίλησαν στα παιδιά για τη μέρα αυτή. Στη συνέχεια η Άννα-Μαρία Φωσκόλου (μέλος του σωματίου) έδωσε οδηγίες στα παιδιά για την χρήση του λευκού μπαστουνιού και το ρόλο του συνοδού και τα χώρισε σε ζευγάρια ώστε να διασχίσουν μια διαδρομή με εμπόδια προκειμένου να φτάσουν και να κάτσουν σε μια καρέκλα.

leyko_mp6leyko_mp5


 

 

 

 

 

Στην συνέχεια στήθηκαν 2 μπάλες μπροστά σε ένα τέρμα και τα ζευγάρια των παιδιών προσπαθούσαν να τις σπρώξουν στο τέρμα και όλα αυτά με κλειστά μάτια και μόνο με την βοήθεια συνοδού και λευκού μπαστουνιού.

leyko_mp4leyko_mp7

 

 

 

 

 

 

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και προθυμοποιήθηκαν να πάρουν μέρος και να υποβάλλουν ερωτήσεις. Οι δραστηριότητες αυτές τους ευαισθητοποίησαν πολύ, καθώς πλέον ξέρουν τη χρησιμότητα και την σημασία του λευκού μπαστουνιού.

Κρατώντας το λευκό μπαστούνι …