Εμείς οι μαθητές της Γ? τάξης, παίρνοντας ιδέα από το κείμενο του βιβλίου της Γλώσσας: « Πώς υιοθετήσαμε ένα κομμάτι γης» αλλά και με την ευκαιρία της Ενότητας της Μελέτης στην οποία μπαίνουμε και είναι σχετική με τα φυτά του τόπου μας, αποφασίσαμε:

  • Να υιοθετήσουμε το παρτέρι του προαυλίου μας που βρίσκεται κάτω από τον διάδρομο, καθώς επίσης και το δέντρο (αλμυρίκι) που βρίσκεται μπροστά από τη δεξιά είσοδο του σχολείου, το οποίο είναι και πολύ κοντά στην αίθουσά μας.
  • Να ζητήσουμε βοήθεια από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον κ. Δ/ντή του σχολείου μας και τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων.

Έτσι λοιπόν  άμεσα ο Σύλλογος Γονέων, και ιδιαίτερα η δραστήρια πρόεδρός του κ. Μαρίνα Παγανέλη- Ψάρρου, φρόντισε να μας εφοδιάσει με 2 κυβικά κατάλληλο χώμα (ευγενική προσφορά από τη μάντρα οικοδομών του κ. Παγανέλη). Το χώμα αυτό μοιράστηκε και ήταν αρκετό για όλα τα παρτέρια του προαυλίου μας.

Επίσης μας προμήθευσαν επτά (7) γλαστράκια με γεράνια για φύτευμα.

Εμείς αναλάβαμε να ξεχορταριάσουμε το παρτέρι που υιοθετήσαμε και με τη βοήθεια του εργάτη του Δήμου κ. Ταράση, ο οποίος δούλεψε φιλότιμα από το πρωί ως το μεσημέρι, μπήκε το χώμα στα παρτέρια.

Η τάξη μας χωρίστηκε σε  επτά (7) ομάδες των τριών (3) παιδιών και κάθε ομάδα ανέλαβε να φυτέψει από ένα γεράνι – 6 γλαστράκια για το παρτέρι και ένα (1) στην κουφάλα του δέντρου-, που προσφέρεται ως «φυσική ζαρτινιέρα».

Επίσης ετοιμάσαμε και γράψαμε δύο πινακίδες από ξύλο, που μας προμήθευσαν οι ξυλουργοί γονείς δύο συμμαθητών μας και τις τοποθετήσαμε στο παρτέρι και στο δέντρο, ώστε να τις διαβάζουν μικροί και μεγάλοι και να προσέχουν τα λουλούδια μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας βοήθησαν να ομορφύνουμε αυτόν  τον χώρο του σχολείου μας και υποσχόμαστε να προσέχουμε τα φυτά μας και να τα φροντίζουμε!

Σ΄ αυτό ζητήσαμε την βοήθεια όλων των μαθητών του Σχολείου στην πρωινή παράταξη, επειδή τα φυτά είναι υπόθεση όλων μας.

Κάναμε την αρχή μιας όμορφης, ξεχωριστής υιοθεσίας και ελπίζουμε να υπάρξει συνέχεια και για τα υπόλοιπα παρτέρια του προαυλίου μας!…

Μια διαφορετική υιοθεσία?