Πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και οι μαθητές με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζουν το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων…

«Σιγά τα αυγά» του Κώστα Πούλου

Ο Μίρκο είναι καινούριος στην τάξη. Αρχίζει το σχολείο την ημέρα που γίνεται σεισμός. Και μέσα του και έξω του. Γιατί δεν αργεί να γνωρίσει τον Αλέξανδρο, τον νταή του σχολείου. Την πρώτη μέρα του σχολείου ήταν Παρασκευή και Σεπτέμβρης. Ο δάσκαλός τους ήταν ο κύριος Χρήστος. Ο κύριος Χρήστος εκείνη την ημέρα τους μίλησε για τα είδη του σεισμού.

Εβελίνα Δεσύπρη  Δ’2

«Αποστολή κρυμμένος Θησαυρός»  της Λίνας Σωτηροπούλου

Επιτέλους το σχολείο έκλεισε..

Παυλίνα Σγουρού  Δ’2

«Μα πού πήγαν οι νυχτερίδες;»   Σύρμω  Μιχαήλ

Μια νυχτερίδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη και ανακαλύπτει πως ο κόσμος είναι διαφορετικός. Ο αριθμός των νυχτερίδων στη γειτονιά της έχει μειωθεί εξαιτίας των δηλητηριάσεων. Με τους φίλους της θα σώσει τη γειτονιά της από τους κινδύνους που τις απειλούν.

Κατιάννα Δεσύπρη  Δ’2

«Αυγή – Το τέλειο πάρτυ»  Γουέντι Λόγκια

Μου άρεσε από όλο το παραμύθι που η Αυγή αγαπούσε τόσο πολύ τις νεράιδες και έφτιαξε ένα τέλειο πάρτυ για αυτές.

Μαρία Ζαλώνη Β’

«Ένα τσίρκο μαγικό» Φλώρα Αλεξάνδρου

Ο Φίλιππος και ο Νικόλας ήταν φίλοι και τσακώθηκαν για ένα τσίρκο. Ο Νικόλας έκλεψε το τσίρκο του Φίλιππου. Μετά μία μπαλαρίνα πήρε τον Φίλιππο και τον Νικόλα και τους πήγε στον ουρανό για να τους κάνει φίλους. Εμένα μου άρεσε η ιστορία που είπε το αστεράκι για τη Βηθλεέμ.

Αλκίνοος Ψάλτης Β’

«Κουδούνια με πατάτες στον φούρνο»  Χρήστος Μπουλότης

Μία μεγάλη φιλία γεννιέται ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και ένα μενεξεδί αρνί, τον Αιμίλιο που αγαπάει πολύ τον ήλιο και τα μήλα από το Πήλιο. Πώς όμως να σωθεί το αρνί σε μια πόλη όπου οι περισσότεροι το φαντάζονται στη σούβλα ή ψητό στο φούρνο; Φαντασία χρειάζεται και τόλμη, και πατάτες με κουδούνια στον φούρνο.

Νικολέττα Δελή Δ’2

«Τα κίτρινα καπέλα» Κέλλυ Ματαθία Κόβο

Τα πρόβατα ενώθηκαν και έφτιαξαν πάλι τις οικογένειές τους μετά τον πόλεμο. Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι ο μικρός προβατάκος που είναι σχεδόν ενός χρόνου.

Άννα Σανταμούρη Β’

« Μικρές κυρίες» Λουίζα Μέι Άλκοτ

Οι «Μικρές κυρίες» μιλάνε για την Μπεθ, τη Μεγκ, για την Τζο, την Έιμι και για τον Λόρι που προσπαθούσαν να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Μου άρεσε που φιλήθηκαν  η Τζο και ο Φρέντερικ. Δε μου άρεσε που η Μπεθ πέθανε και που ο μπαμπάς τους αρρώστησε στον πόλεμο.

Αμοιραλή Γεωργία Β’

«Πένι Πέπερ –  Συναγερμός στο λούνα παρκ» Λίζα Χενς

Το βιβλίο μου άρεσε γιατί μιλάει για ντετέκτιβ. Μια μέρα η Πένι πήγε μια βόλτα στο λούνα παρκ με τις φίλες της. Μέχρι που έχασε το πορτοφόλι της η Πένι και οι φίλες της το θεωρούσαν ατύχημα. Τότε ένας φίλος της ο Τζάστιν προσπάθησε να λύσει το μυστήριο.

Μαργαρίτα Πιπέρη Δ’ 2

«Ο πόλεμος των Ούφρων και των Τζούφρων» Ευγένιος Τριβιζάς

          Ήταν δύο στρατοί, οι Ούφροι και οι Τζούφροι. Μια μέρα πήγαν στο στρατόπεδο για να πολεμήσουν οι μισοί με ομπρέλες και κανό και οι άλλοι μισοί με μπουζούκια. Όταν οι στρατηγοί μιλούσαν, τους έκοβαν διάφοροι ληστές το τηλέφωνο. Αυτό που μου άρεσε από την ιστορία ήταν όταν οι στρατηγοί ήταν μωρά.

Νικόλας Λούβαρης Γ’2

«Το κρυφτό της Χαράς» Μαριλένα Καββαδία

          Οι ήρωες του βιβλίου είναι: μια χελώνα, ένα σκιουράκι, ένα αηδόνι και ένας σκαντζόχοιρος. Ψάχνουν να βρουν τη χαρά που κρύβεται στα πιο απλά μέρη.

Μανώλης Πλυτάς Β’

«Νίνα, η νεράιδα μπαλαρίνα» Άννα Γουίλσον

          Η Νίνα και η Ρίτα είναι νεραιδοφίλες και χορεύουν μαζί στη βασιλική ακαδημία Νεραιδομπαλέτου. Εκεί καταφθάνει Και η Ντάλια και τελικά γίνονται τρεις καλές φίλες.

Άννα Σανταμούρη Β’

«Μόμπι Ντικ» Χερμαν Μέλβιλ

          Μου άρεσε που είδαν φάλαινες μέσα από το  φαλαινοθηρικό και έζησαν μια μεγάλη περιπέτεια.

Νικόλας Αργύρης Β’

« Μαθαίνω καλούς τρόπους» Brian Moses

          Αυτό το βιβλίο είναι για να μας μαθαίνει καλούς τρόπους. Η αγαπημένη μου στιγμή από το βιβλίο είναι όταν γινόταν το πάρτυ.

Σοφία Δασύρα Γ’1

Οι μικροί αναγνώστες ξαναχτυπούν…