2o
Κυριο μενου
Αρχική Σελίδα
Το σχολείο μας
Νέα
Αναζήτηση
Γωνια Μαθητων
Επετηρίδα μαθητών
Εργασίες μαθητών
Διασκέδαση
Δραστηριότητες μαθητών
Γωνια Εκπαιδευτικων
Επετηρίδα Εκπαιδευτικών
Δραστηριότητες
Τμημα Ενταξης
Ευχαριστήρια Επιστολή
Φωτογραφικό Υλικό
Υλικό Δωρεάς
Εκπαιδευοντας
Εκπαιδευτικό Υλικό
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Downloads
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ
Απόκριες στη Φυσική Αγωγή
  

Σχέδιο Φυσικής Αγωγής με θέμα τις «Απόκριες»

Α'  Β' και Γ' τάξεις - Σχ. Έτος 2007-08
Ενότητα: Απόκριες και Φυσική Αγωγή!!!
Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής: Τσουκνίδα Μαρία

Ιδέες για την ώρα της γυμναστικής στην Α/βαθμια Εκπαίδευση στο κλίμα του καρναβαλιού!!!

Πλησιάζοντας στο απόγειο της αποκριάς η σκέψη των παιδιών έχει γίνει πια ένα με το καρναβάλι, τη φαντασία, τις μεταμφιέσεις, το κέφι και τη διασκέδαση.

Από τη μια η χαρούμενη διάθεση των παιδιών, από την άλλη η διάθεση της αποκριάς που επιδρά ανεξαρτήτως ηλικίας και η σκέψη έγινε πράξη!!!

Και γιατί όχι; Η γυμναστική άλλωστε και φαντασία χρειάζεται και κέφι και διασκέδαση προσφέρει και αν όλα αυτά συνδυαστούν με την γνώση τότε έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα μάθημα Φ.Α. με αντικείμενο τις Απόκριες.


Στόχος: «γνωρίζω τους πνεύμονες» - κινητικές δεξιότητες - δύναμη - συνεργασία - διασκέδαση -προσέγγιση της Φ.Α. μέσα από τα έθιμα

Υλικό: Μπαλόνια, φαντασία και διάθεση!!! (να έχετε αρκετά εφεδρικά μπαλόνια γιατί ενδέχεται κάποια κατά τα παιχνίδια να σκάσουν)

Ένα σχέδιο διδασκαλίας που θα δώσει μεγάλη χαρά στους μικρούς μαθητές, με πολλή κίνηση, κέφι και παιχνίδια μέσα στο κλίμα της Αποκριάς.

Αρχικά μοιράζουμε τα μπαλόνια στα παιδιά σε κύκλο και τους εξηγούμε ότι ο αέρας που θα φουσκώσουν τα μπαλόνια είναι αυτός που εισπνέουν και ότι για να καταφέρουν να φουσκώσουν το μπαλόνι τους θα πρέπει να φυσήξουν δυνατά μέσα σε αυτό.

Ζέσταμα: Αφήστε ελεύθερα τα παιδιά να κινηθούν στο χώρο με τα μπαλόνια τους και βάλτε εσείς τα όρια στο χώρο και σε κανόνες (π.χ. δεν παίρνουμε το μπαλόνι του άλλου)

Ιπτάμενα μπαλόνια:
Τα παιδιά χτυπούν τα μπαλόνια τους να πετάνε ψηλά με στόχο να παραμείνουν όσο δυνατόν περισσότερη ώρα στον αέρα. Όταν το μπαλόνι ακουμπήσει στο έδαφος ο παίκτης χάνει. Νικητής είναι αυτός που θα κρατήσει το μπαλόνι του περισσότερη ώρα στον αέρα.



Λαγουδάκια:
Τα παιδιά τοποθετούν το μπαλόνι ανάμεσα στους μηρούς παρατεταγμένα σε μια ευθεία γραμμή. Πρέπει να μετακινηθούν πηδώντας ώστε να μην πέσει το μπαλόνι. Νικητής είναι όποιος θα φτάσει πρώτος στον τερματισμό.



Καγκουρώ:
Παραλλαγή του πάνω παιχνιδιού αλλά τα μπαλόνια τοποθετούνται ανάμεσα στα πέλματα και στόχος είναι τα άλματα να είναι κατακόρυφα.



Τυφώνας:
Τα παιδιά στα τέσσερα πίσω από τη γραμμή με το μπαλόνι μπροστά στο πρόσωπό τους προσπαθούν φυσώντας να προωθήσουν το μπαλόνι τους προς τα εμπρός.



Πονοκέφαλος:
Σε ζευγάρια τα παιδιά συγκρατούν ένα μπαλόνι ανάμεσα στα μέτωπά τους και κινούνται προς τον τερματισμό.


Τρενάκι:
Σε ζευγάρια ο ένας πίσω από τον άλλον, τοποθετούν τα μπαλόνια ανάμεσα στα πόδια. Ο μπροστινός τεντώνει τα χέρια του προς τα πίσω και πιάνεται με το ζευγάρι του. Μετακινούνται μαζί πηδώντας στον ίδιο ρυθμό.




Καλή Διασκέδαση και Καλές Απόκριες!


 
Το νησι μας
Πορεία στην Τήνο
Ήθη και Έθιμα
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ...
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Φυσικη Αγωγη
Μαθητικοί Αγώνες
Εκπαιδευτικό Υλικό ΦΑ
ΑΓΓΛΙΚΑ
Εργασίες Μαθητών
Διάφορα
Εκδηλωσεις
Σχολικές Γιορτές
Εκπαιδευτικές επισκέψεις
Διάφορες Εκδηλώσεις
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2o Δημοτικό Σχολείο Τήνου Μαρτίνου Νόρδερστρομ 4, T.K.84200,τηλ. 22830-22358
Ανάπτυξη -Προσαρμογή Ιστοσελίδας:
Πουλιόπουλος Άκης :: Σχεδιασμός: Μαυρίδης Κυριάκος
Διαχείριση Περιεχομένου: Τσουκνίδα Μαρία, Αράπη Ευαγγελία