2o
Κυριο μενου
Αρχική Σελίδα
Το σχολείο μας
Νέα
Αναζήτηση
Γωνια Μαθητων
Επετηρίδα μαθητών
Εργασίες μαθητών
Διασκέδαση
Δραστηριότητες μαθητών
Γωνια Εκπαιδευτικων
Επετηρίδα Εκπαιδευτικών
Δραστηριότητες
Τμημα Ενταξης
Ευχαριστήρια Επιστολή
Φωτογραφικό Υλικό
Υλικό Δωρεάς
Εκπαιδευοντας
Εκπαιδευτικό Υλικό
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Downloads
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ
"Μουσικά Όργανα"



Ε'1 τάξη
Δάσκαλος: Νάζος Γιάννης
Μάθημα: Ελληνικά


Οι μαθητές του Ε'1 τμήματος, με πολλή χαρά και διάθεση κατασκεύασαν τα δικά τους μουσικά όργανα, υλοποιώντας αντίστοιχη εργασία από το βιβλίο της Ελληνικής Γλώσσας στην ενότητα 7,  «Μουσική».


(για μεγέθυνση πατήστε πάνω στις φωτογραφίες)

  
       "Τα μουσικά μας όργανα"                    "Η ορχήστρα του Ε'1"


Αν θέλετε κι εσείς να κατασκευάσετε τα δικά σας μουσικά όργανα, απλά ακολουθήστε τις οδηγίες τους.

                    


«Τύμπανο»

Υλικά: μία γλάστρα, αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα και λάστιχο. Για μπαγκέτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλομπογιές.

Κατασκευή: Παίρνουμε τη γλάστρα και καλύπτουμε το άνοιγμα με αλουμινόχαρτο. Από πάνω βάζουμε την λαδόκολλα τεντωμένη και την στερεώνουμε με το λάστιχο. Αν θέλετε μπορείτε πριν τοποθετήσετε τη λαδόκολλα να ζωγραφίσετε πάνω ένα όμορφο σχέδιο. Το τύμπανό σας είναι έτοιμο να ηχήσει στους ρυθμούς σας!

Νίκος Μ. - Ευαγγελία Κ.


«Ρυζόφωνο»

Υλικά: ρολό από χαρτί κουζίνας, χαρτόνι κανσόν, χαρτί γλασέ, ρύζι, κόλα και ψαλίδι. 

Κατασκευή: Τυλίγετε με χρωματιστό χαρτί γλασέ το ρολό. Φτιάχνετε δύο κύκλους από χαρτόνι κανσόν για να τις χρησιμοποιήσετε σαν «τάπες» στα δύο άκρα. Κλείνετε πρώτα τη μία πλευρά κολλώντας καλά τη μια τάπα. Βάζετε μέσα στο ρολό λίγο ρύζι και τελειώνετε κλείνοντας και την άλλη πλευρά. Το ρυζόφωνό σας είναι έτοιμο!

Μυστικό: Αν θέλετε να κάνετε το ρυζόφωνό σας να έχει πιο βαρύ ήχο αντί για ρύζι βάλτε φακές, ή ακόμα και ρεβύθια. Βέβαια τότε θα έχετε φτιάξει ένα ρεβυθόφωνο...
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε μέσα πολύ ψιλούς σπόρους (π.χ. από άλφα-άλφα) και αν το γυρίσετε πολύ απαλά θα ακούσετε τον ήχο της βροχής!

Ιάκωβος Α. - Μαρία Δ. - Χρήστος Α.


«Μουσικό Γιο-γιο»

Υλικά: ένα κομμάτι ύφασμα μεγέθους 20 εκ. x 20 εκ., 1 κομμάτι λάστιχο, μια χούφτα ρύζι ή φακές, ψαλίδι, διαβήτη, κλωστή με βελόνα. 

Κατασκευή: Σχεδιάζουμε με το διαβήτη πάνω στο ύφασμα δύο κύκλους (με ίδια ακτίνα) και τους κόβουμε. Βάζουμε τον ένα κύκλο πάνω στον άλλο και αρχίζουμε να ράβουμε γύρω γύρω ( σα να θέλουμε να κάνουμε ένα σακούλι). Πριν ολοκληρώσουμε το ράψιμο ράβουμε το λάστιχο ανάμεσα στα δύο υφάσματα. Έπειτα γεμίζουμε με ρύζι ή φακές και τελειώνουμε το ράψιμο ώστε να μην υπάρχει καμιά τρύπα. Στην ελεύθερη άκρη του λάστιχου δένουμε μια θηλιά ώστε να περνάει μέσα η παλάμη μας. Έτσι όταν θα ανεβοκατεβάζουμε το λάστιχο με το χέρι μας, το γιο-γιο πότε θα ανεβαίνει και πότε θα κατεβαίνει κάνοντας ρυθμικούς ήχους!

Μαρία Αλ.


«Κιθάρα»

Υλικά: λεπτό κόντρα πλακέ, πολύ χοντρό χαρτόνι, πετονιά ψαρέματος, καρφάκια, κόλλα απλή και για ξύλο, τέμπερες, εργαλεία ξυλοκοπτικής. 

Κατασκευή: Αφού σχεδιάσετε το σχήμα της κιθάρας και κόψετε προσεκτικά τα κομμάτια με το πριονάκι ενώνετε το πάνω και το κάτω μέρος και την πλάτη της κιθάρας με χοντρό χαρτόνι. Γυρίζετε το χαρτόνι στο εσωτερικό μέρος της κιθάρας και κολλάτε ώστε να μη φαίνεται. Έπειτα ζωγραφίζετε την κιθάρα σας και αφού στεγνώσει καρφώνεται τις πρόκες πάνω στις οποίες θα δέσετε την πετονιά για να φτιάξετε τις χορδές. Η κιθάρα σας είναι έτοιμη. Καλές καντάδες!

Κατερίνα Κ.

Καλή επιτυχία!!!


 
Το νησι μας
Πορεία στην Τήνο
Ήθη και Έθιμα
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ...
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Φυσικη Αγωγη
Μαθητικοί Αγώνες
Εκπαιδευτικό Υλικό ΦΑ
ΑΓΓΛΙΚΑ
Εργασίες Μαθητών
Διάφορα
Εκδηλωσεις
Σχολικές Γιορτές
Εκπαιδευτικές επισκέψεις
Διάφορες Εκδηλώσεις
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2o Δημοτικό Σχολείο Τήνου Μαρτίνου Νόρδερστρομ 4, T.K.84200,τηλ. 22830-22358
Ανάπτυξη -Προσαρμογή Ιστοσελίδας:
Πουλιόπουλος Άκης :: Σχεδιασμός: Μαυρίδης Κυριάκος
Διαχείριση Περιεχομένου: Τσουκνίδα Μαρία, Αράπη Ευαγγελία