2o
Κυριο μενου
Αρχική Σελίδα
Το σχολείο μας
Νέα
Αναζήτηση
Γωνια Μαθητων
Επετηρίδα μαθητών
Εργασίες μαθητών
Διασκέδαση
Δραστηριότητες μαθητών
Γωνια Εκπαιδευτικων
Επετηρίδα Εκπαιδευτικών
Δραστηριότητες
Τμημα Ενταξης
Ευχαριστήρια Επιστολή
Φωτογραφικό Υλικό
Υλικό Δωρεάς
Εκπαιδευοντας
Εκπαιδευτικό Υλικό
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Downloads
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ
Διημερίδα Κυκλοφοριακής Αγωγής


Στα πλαίσια της διεξαγωγής του 2ου Ποδηλατικού Γύρου που θα διεξαχθεί στο νησί μας στις 19/10/2008, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Τήνου διοργάνωσε στο σχολείο μας διημερίδα κυκλοφοριακής Αγωγής με στόχο τη διαπαιδαγώγηση των μικρών μαθητών μας ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια είτε με όχημα είτε πεζοί.
Στις 10 και 13/10/2008 στο προαύλιο του σχολείου μας επισκέφτηκαν τα μέλη του Ο.Ν.Α. ο κος Περιάλης Ευάγγελος, η κα Άνδροβιτς Ιωάννα, η κα Γαβριελάτου Βαλεντίνα, η υπάλληλος του Δήμου κα Σοφία Κορνάρου καθώς και αστυνόμος απο το τμήμα Τήνου και με τη βοήθεια της Διευθύντριας κας Μπαλλή Κατερίνας, των δασκάλων και τη γυμνάστρια μας, η αυλή μας έμοιαζε με πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.



Αρχικά όλα τα παιδιά παρακολούθησαν ένα δεκάλεπτο DVD με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την ασφάλειά τους στο δρόμο. Ακολούθησε μια μικρή συζήτηση και στη συνέχεια έγινε αναλυτική ενημέρωση της πίστας και των οδικών σημάτων που είχαμε τοποθετήσει μέσα σε αυτή.


Έπειτα ανεξαιρέτως όλοι οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη. Φόρεσαν τα κράνη τους και με τα ποδήλατά τους ακολούθησαν μια εικονική διαδρομή που είχε διαμορφωθεί ειδικά γι΄αυτό το σκοπό στον προαύλιο χώρο.





Οι μαθητές μας το διασκέδασαν με την ψυχή τους. Άλλοι έκαναν τους ποδηλάτες, άλλοι τους πεζούς που διασχίζουν το δρόμο, οι μεγαλύτεροι βοηθούσαν τους μικρούς να τηρούν τα σήματα του ΚΟΚ υπενθυμίζοντας την σημασία τους.
Εμείς οι μεγάλοι ευχόμαστε όλα όσα διδάχθηκαν τα παιδιά μας να εφαρμοστούν και έξω από την αυλή του σχολείου μας από μικρούς και μεγάλους.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΔΟΝΑ για την διοργάνωση αυτής της εκπαιδευτικής διημερίδας και δηλώνουμε όλοι παρών στον Ποδηλατικό Γύρο του νησιού μας με σύνθημά μας "Κυκλοφορώ στο δρόμο με ασφάλεια".
 
Το νησι μας
Πορεία στην Τήνο
Ήθη και Έθιμα
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ...
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Φυσικη Αγωγη
Μαθητικοί Αγώνες
Εκπαιδευτικό Υλικό ΦΑ
ΑΓΓΛΙΚΑ
Εργασίες Μαθητών
Διάφορα
Εκδηλωσεις
Σχολικές Γιορτές
Εκπαιδευτικές επισκέψεις
Διάφορες Εκδηλώσεις
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
2o Δημοτικό Σχολείο Τήνου Μαρτίνου Νόρδερστρομ 4, T.K.84200,τηλ. 22830-22358
Ανάπτυξη -Προσαρμογή Ιστοσελίδας:
Πουλιόπουλος Άκης :: Σχεδιασμός: Μαυρίδης Κυριάκος
Διαχείριση Περιεχομένου: Τσουκνίδα Μαρία, Αράπη Ευαγγελία