Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 η Γ’ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη διαφορετικότητα που διοργανώθηκε από την ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ στους χώρους της Μονής-Σχολής Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου. Προσκεκλημένος ήταν ο κ. Γιώργος Ευγενικός, καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών “Το σπίτι των Παραμυθιών-το Μουσείο αλλιώς” και συνεργάτες της δράσης ήταν η κα Παπαγιαννοπούλου Φραντζέσκα, η κα Μαρκησία Αρμάου και η κα Ευγενία Γεωργιάδου.

Τα παιδιά άκουσαν παραμύθια με θέμα τη διαφορετικότητα και ασχολήθηκαν με σχετικές δράσεις: ψηλάφισαν σε ειδικά φύλλα με κώδικα Μπράιγ, ζωγράφισαν έχοντας έναν μαρκαδόρο στο στόμα και σχημάτισαν λέξεις με αναπαραστάσεις στη νοηματική γλώσσα.

Ήταν ένα πρόγραμμα στο οποίο τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και που κράτησε το ενδιαφέρον τους αμείωτο μέχρι τη λήξη του. Με τις βιωματικές δράσεις αντιλήφθηκαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για όλα όσα καταφέρνουν με τον καθημερινό τους αγώνα.

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη διαφορετικότητα