Σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου 2017, εμείς οι μαθητές της Δ΄ τάξης , στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που αναλάβαμε τη φετινή χρονιά στην Ευέλικτη Ζώνη, με θέμα: «Το νερό πηγή ζωής» και με την ευθύνη της δασκάλας μας κ. Ελένης Μινάρδου, επισκεφθήκαμε:

  • Το υδραγωγείο του Δήμου Τήνου, που βρίσκεται πίσω από το Π.Ι.Ι.Ε.Τ., όπου μας ξενάγησε και απάντησε στις απορίες μας, ο κ. Κωνσταντίνος Βιδάλης.
  • Το φυτώριο του Συλλόγου φίλων του πρασίνου, όπου μας ενημέρωσε ο κ. Ιωάννης Ψάλτης, ο οποίος έκανε όλους μας να καταλάβουμε στην πράξη ότι το νερό είναι πηγή ζωής για τα φυτά.
  • Τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής (της Ευρέσεως) στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. όπου μιλήσαμε για το αγίασμα (αγιασμένο νερό).
  • Στη συνέχεια σταθήκαμε, παρατηρήσαμε , μιλήσαμε και φωτογραφηθήκαμε στις δύο μαρμάρινες κρήνες που βρίσκονται στον εσωτερικό και εξωτερικό περίβολο του Ιερού Ιδρύματος.
  • Τέλος, κατηφορίζοντας την οδό Ευαγγελιστρίας (εμπορικός δρόμος της Παναγίας), φτάσαμε στην Κάτω Κρήνη, που είναι μαρμάρινη, αυτοτελής και τρίκρουνη. Την παρατηρήσαμε, συζητήσαμε και φωτογραφηθήκαμε .

Επιστρέφοντας στο Σχολείο συμπληρώσαμε ένα ερωτηματολόγιο, σχετικό με όσα είδαμε, γνωρίσαμε και πληροφορηθήκαμε, ώστε να μας μείνουν στη μνήμη και να το συμπεριλάβουμε στο αναμνηστικό άλμπουμ του προγράμματός μας.

Το νερό πηγή ζωής!