Στα πλαίσια ενός προγράμματος, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου, χρηματοδοτούμενο από το ολλανδικό Ίδρυμα Mondrian Fund αλλά και με τη στήριξη της Fast Ferries και επαγγελματιών του τόπου μας, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο διεθνούς φήμης Γάλλος καλλιτέχνης Franck Bragigand μαζί με τη συνεργάτιδα του και διερμηνέα κ. Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, προκειμένου να μας παρουσιάσει το έργο του.

Επιθυμία του καλλιτέχνη ήταν η εικαστική-χρωματική παρέμβαση σε εξωτερικές επιφάνειες του σχολείου μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεδρίασε και αποφάσισε να εγκρίνει την υλοποίηση της πρότασης του καλλιτέχνη.

Έτσι, αφού παρουσίασε στους μαθητές των μεγάλων τάξεων (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) με videos τις εικαστικές του παρεμβάσεις και την τεχνοτροπία του σε δημόσιους χώρους πολλών ξένων χωρών, δημιούργησε ένα μαθητικό εργαστήρι από τους μαθητές της Ε΄ τάξης, επέλεξαν τα χρώματα και την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι εργασίες.

Μετά από δύο μέρες, το πρωί της Πέμπτης, οι μαθητές αντίκρισαν ένα πολύχρωμο σχολείο, μια ζεστή αγκαλιά χρωμάτων, που το κάνει μοναδικό, ξεχωριστό!

Τέλος, όλοι οι μαθητές του σχολείου ετοίμασαν ένα αναμνηστικό βιβλιαράκι με ευχαριστίες και αφιερώσεις προς τον καλλιτέχνη.

 

Το σχολείο μας άλλαξε όψη!