Ύστερα από δύο χρόνια παύσης της λειτουργίας της δανειστικής μας βιβλιοθήκης λόγω covid, φέτος με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό ξεκινήσαμε πάλι να δανειζόμαστε βιβλία. Η σχολική μας βιβλιοθήκη αριθμεί σχεδόν 2000 βιβλία, παιδικής, ελληνικής και αγγλικής λογοτεχνίας, εγκυκλοπαίδειες καθώς και βιβλία ιστορικού, λαογραφικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Είναι γνωστό πως με την ανάγνωση βιβλίων αναπτύσσεται η φαντασία και η δημιουργική σκέψη των παιδιών, καλλιεργείται η γλωσσική ικανότητα τους, βελτιώνεται η συγκέντρωση και η μνήμη, επιτυγχάνεται καλύτερη σχολική επίδοση και καλλιεργείται η ενσυναίσθηση. Επιπλέον, η ανάγνωση ξενόγλωσσων βιβλίων βοηθά στην εκμάθηση και χρήση της ξένης γλώσσας με διασκεδαστικό τρόπο.

Οι μαθητές μας κρίνουν, προτείνουν και εμπνέονται από τα βιβλία που δανείστηκαν:

Η Σοφία Δασύρα του Β1 τμήματος διάβασε το “Αχ, αυτή η πρώτη μέρα στο σχολείο” της Αθανασίας Αμπαριώτη, ο Αντώνης Καλογήρου του Β2 τμήματος διάβασε και σας προτείνει το ” Σέρλοκ Χολμς” του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, η Όλγα Φούκα του Β2 διάβασε το ”Ο λαίμαργος κουνελοδράκος” του Ευγένιου Τριβιζά και ο Λευτέρης Ασημομύτης προτείνει το ”Το δώρο της φιλίας” γιατί η φιλία είναι ένα πραγματικό δώρο.

Το Δ1 και το Δ2 διαβάζουν αγγλική λογοτεχνία και σας προτείνουν:

Ο Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ (1802 – 1885) είχε πει: «Το διάβασμα είναι όπως η τροφή και το νερό. Το πνεύμα που δεν διαβάζει χάνει βάρος, όπως ένα σώμα που δεν τρώει».

Διαβάζουμε, μαθαίνουμε, διασκεδάζουμε!

Δανειστική Βιβλιοθήκη