Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου ιδρύθηκε το 1944, αλλά δεν στεγαζόταν στον χώρο που βρίσκεται σήμερα. Μεταφέρθηκε στη σημερινή του τοποθεσία το 1960.

2dim-tinou-main

Το οικόπεδο στο οποίο χτίστηκε το σημερινό κτίριο που στεγάζει το σχολείο μας είναι δωρεά του ιερέα Αρμακόλλα. Οι ενέργειες για την κατασκευή του ξεκίνησαν το 1957 και ολοκληρώθηκαν το 1960, οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί εκεί το σχολείο. Το αρχικό κτίριο περιελάμβανε 4 αίθουσες και δύο γραφεία.

Το 1984 – 1987 κτίζονται ακόμα 3 αίθουσες σε δυο ορόφους.

Την σχολική χρονιά 1960 – 1961 η δυναμικότητα του σχολείου είναι 12 θέσεων και σε αυτό φοιτούν 151 μαθητές. Τη φετινή σχολική χρονιά (2007-2008) στο σχολείο μας έχουν εγγραφεί και φοιτούν 217 μαθητές.

 

Η αυλή του σχολείου μας

Η αυλή του σχολείου μας αν και μικρή την άνοιξη είναι ολάνθιστη. Βουκαμβίλιες, ιβίσκοι και γεράνια γεμίζουν χρώματα τις παιδικές ματιές. Δεντρολίβανο και άλλα βότανα, που φύτεψε ο δάσκαλος Γιάννης Νάζος, με καρτελάκια επάνω για να μάθουν οι μικροί μας μαθητές να τα αναγνωρίζουν, είναι φυτεμένα στα παρτέρια.

Την αυλή του σχολείου μας κοσμούν μαρμαρόγλυπτα, μια τέχνη που είναι παράδοση στο νησί μας. Την κατασκευή τους επιμελήθηκε ο δάσκαλος Απέργης Ματθαίος που είναι και μαρμαρογλύπτης.
Για την ιστορία των δρόμων γύρω από το σχολείο μας, δείτε περισσότερα εδώ.

Έργα μαρμαρογλυπτικής στην αυλή μας

Το σχολείο μας από ψηλά μέσω του GoogleEarth

google-earth-2dim-tinou