Ήθη, έθιμα, συνήθειες και παραδόσεις απ΄ όλη την Ελλάδα την περίοδο του Δωδεκαημέρου αναβίωσαν στην φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας, χθες το απόγευμα, ημέρα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας ένα κλίμα νοσταλγίας στους παρευρισκόμενους, μιας και για αρκετούς αποτέλεσε ένα νοερό ταξίδι στα παιδικά τους χρόνια.

    Ο συγκερασμός της παράδοσης με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό των μικρών μας μαθητών αποτέλεσε το επιστέγασμα για την επιτυχία της εκδήλωσης.  Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, έδωσαν για ακόμη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό. Από τη μία πλευρά οι μαθητές της Β’ τάξης, έχοντας αναλάβει την θεατρική παρουσίαση των εθίμων και από την άλλη οι μαθητές της Γ’ τάξης που, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής του σχολείου κ. Γεωργίας Μπακογιάννη, έψαλαν κάλαντα διαφόρων περιοχών, συντροφεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειες των συμμαθητών τους.

       Πολλές ευχαριστίες σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους (από την πλευρά της Εκκλησίας, του Δήμου, παλιών  συναδέλφων, Διευθυντών και Διευθυντριών ), στους γονείς των μαθητών για την αμέριστη συμπαράστασή τους, υλική και ηθική και βεβαίως στους ανθρώπους- χορηγούς της γιορτής που πρόσφεραν ανιδιοτελώς το κάτι παραπάνω ώστε να μετουσιωθούν οι σκέψεις μας σε πραγματικότητα.

       Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω αυτό τον υπέροχο Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, συμπεριλαμβανομένου και του Διευθυντή του βέβαια, για τη σημαντικότατη συνεισφορά  στην πραγματοποίηση της γιορτής και τον ακούραστο τρόπο που εργάστηκαν όλοι. Πραγματικά, κάθε νέος συνάδελφος θα επιθυμούσε να βρει τέτοια ζεστασιά, όπως τη βιώνω εγώ στο σχολείο μας, κάνοντάς τον να νιώθει σαν το σπίτι του.  Σας ευχαριστώ όλους.

        Χρόνια πολλά, καλή ξεκούραση στους μικρούς μας μαθητές, χαρούμενες γιορτινές ημέρες σε όλους και ας μη λησμονούμε πως το πνεύμα των Χριστουγέννων  πάντα θα φέρνει τις ψυχές των ανθρώπων πιο κοντά. Υγεία και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Τα λέμε από του χρόνου πάλι!

                                                                                  Ο δάσκαλος της Β’ Τάξης

                                                                                    Μαρνέρης Αλέξανδρος


Εορτή Χριστουγέννων 2016