Την Τετάρτη 20 Απριλίου οι μαθητές της Γ? τάξης του Σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη με την ευθύνη της δασκάλας κ. Ελένης Μινάρδου στα πλαίσια του προγράμματος για την τοπική ιστορία με θέμα “Η Τήνος στη Μυθολογία”. Από τις 8.30-11 επισκέφθηκαν

α) Στον χώρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

  • τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Έυρεση) όπου εντόπισαν τα απομεινάρια του ναού του Αγ. Ιωάννη κάτω από τα θεμέλια του οποίου βρέθηκαν τα ερείπια του αρχαίου ναού του Διονύσου.
  • Επίσης, το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών όπου ξεναγήθηκαν από την κα. Ελευθερία Αφεντάκη. Στάθηκαν κυρίως στα γλυπτά του Θησέα, του θεού Απόλλωνα και του Πάρη (έργα του γλύπτη Γεωργίου Βιτάλη) καθώς και στην πρόγλυπτη παράσταση με σκηνή από τον Τρωικό πόλεμο ”Ο Έκτορας αποχαιρετών”.

β) Στη συνέχεια κατέβηκαν στο αλσάκι και φωτογραφήθηκαν μπροστά από τις προτομές των 6 Τηνίων καλλιτεχνών (γλυπτών και ζωγράφων).

γ) Τέλος επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας, όπου η ξεναγός κ. Κατερίνα Καβαλιώτου παρουσίασε εκτενώς όλα τα εκθέματα σχετικά με τη μυθολογία στην Τήνο (όπως πυθαμφορείς με παραστάσεις, θραύσματα αγγείων, μακέτα του Ναού του Ποσειδώνα στα Κιόνια κα).

Ήταν μια ωραία εκπ/κή ξενάγηση σ’όλους αυτούς τους χώρους που πλούτισε τις γνώσεις των μαθητών, κέντρισε το ενδιαφέρον τους, προκάλεσε θαυμασμό, βοήθησε σε μια ανασκόπηση στο μάθημα της  Μυθολογίας και εξασφάλισε πλούσιο υλικό για το πρόγραμμα της τάξης.

Επισκέψεις της Γ? τάξης με θέμα «Η Τήνος στη μυθολογία»