Με επιτυχία εκπονήθηκε φέτος από την Δ’ τάξη του σχολείου μας το eTwinning project ‘Mascots on their travels’ (Οι μασκότ ταξιδεύουν).

Το σχολείο μας συνεργάστηκε με 6 σχολεία (Πολωνία, Ισπανία, Πάτρα, Βέλγιο και Ιταλία), το project διήρκησε όλο το σχολικό έτος και θα συνεχιστεί στο επόμενο.

Αρχικά κάθε σχολείο κατασκεύασε τη μασκότ-σύμβολο του τόπου της καθώς και το ημερολόγιο της. Η δική μας μασκότ είναι ένα περιστεράκι, η Ειρήνη, και σκοπός της ήταν να μεταδώσει την Αγάπη, την Συνεργασία, την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Μέσα στο ημερολόγιο της καταγράφηκαν στοιχεία της καταγωγής της και πληροφορίες για το σχολείο και την τάξη μας συνοδευόμενα από φωτογραφίες. Τον Οκτώβρη στείλαμε την μασκότ μας στην πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα και λάβαμε και εμείς τη δική τους μαζί με το ημερολόγιο της, όπου και συμπληρώναμε όλες τις στιγμές που ζούσαμε μαζί για ένα μήνα. Οι μασκότ ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα κάθε μήνα με σκοπό στο τέλος της χρονιάς να τις παραλάβουμε μαζί με το συμπληρωμένο ημερολόγιο από ήθη και έθιμα όλων των συμμετεχόντων κρατών.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την γνωριμία του τρόπου ζωής και της σχολικής καθημερινότητας των μαθητών των άλλων χωρών, ανέπτυξαν σεβασμό προς τα διαφορετικά πολιτισμικά στοιχεία των Ευρωπαϊκών μελών του project, χρησιμοποίησαν ικανοποιητικά την Αγγλική γλώσσα και απέκτησαν γνώσεις ως προς την γεωγραφία, την ιστορία, την γλώσσα και τον πολιτισμό των συμμετεχουσών Ευρωπαϊκών χωρών.

Τέλος, η παρουσίαση του προγράμματός μας εντάχθηκε στη Γιορτή Λήξης του σχολείου μας.

Απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί!

Η Ειρήνη ταξιδεύει στην Ευρώπη – eTwinning project ‘Mascots on their travels’