Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, οι μαθητές της Γ΄τάξης και της Δ΄τάξης του Σχολείου μας, με συνοδούς τις δασκάλες τους κ. Στέλλα Παρασκευά και κ. Ελένη Μινάρδου αντίστοιχα, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο Τήνου, με θέμα το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ (με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Κουκλοθέατρου).                        

     Τα παιδιά δούλεψαν ομαδικά, δημιουργικά και βιωματικά μέσα από γνωστά τους παραμύθια ή δικές τους φανταστικές ιστορίες, κατασκευάζοντας κούκλες-χαρακτήρες, ήρωες των παραμυθιών τους, με ανακυκλώσιμα υλικά. Ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους, συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό και χάρηκαν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους, τις αυτοσχέδιες κούκλες τους.                                                           

     Έτσι η Ραπουνζέλ και η παρέα της, οι πειρατές κι οι εξωγήινοι, ο Δούρειος ίππος με τους Αχαιούς και τους Τρώες επέστρεψαν με τους δημιουργούς τους στο Σχολείο μας περιμένοντας να πάρουν μέρος σε μια παράσταση Κουκλοθέατρου, που μπορεί να διοργανώσουν τα ίδια τα παιδιά γράφοντας τα σχετικά σενάρια και ολοκληρώνοντας τα κατάλληλα σκηνικά.                                                            

      Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και υπευθύνους του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, για την ευκαιρία που μας έδωσαν και τους διαβεβαιώνουμε ότι τα παιδιά στην επιστροφή έλεγαν πως ήταν η καλύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην οποία έχουν πάρει μέρος.

Παγκόσμια ημέρα Κουκλοθέατρου