Οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του Σχολείου μας, τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, με τη συνοδεία των γονέων τους και δύο εκπαιδευτικών κ. Ελένης Μινάρδου και κ. Ευαγγελίας Κυρκοπούλου, πήραν όλοι μέρος στην εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κορθίου  Άνδρου, που είχε συνδιοργανώσει η δασκάλα τους σε συνεργασία με τους δασκάλους της Γ΄ και Δ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Η επίσκεψη αυτή προγραμματίστηκε στα πλαίσια του εκπ/κού προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα: ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ, που εκπονεί η τάξη μας και ενώ έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες και προετοιμασίες.

Ξεκινήσαμε το πρωί με το πλοίο ΘΕΟΛΟΓΟΣ και όταν φτάσαμε στην Άνδρο μεταφερθήκαμε από το Γαύριο στο Κόρθι με μισθωμένα λεωφορεία.

Το εκπ/κό πρόγραμμα του ΚΠΕ στο οποίο ενταχθήκαμε είχε θέμα: ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ και οι μαθητές παρακολούθησαν σε αίθουσα προβολών ένα βιντεοπαραμύθι, ακολούθησε συζήτηση, παρατηρήσεις και εντυπώσεις και τέλος ολοκληρώθηκε με ένα διαδραστικό παιχνίδι (καρτέλες με παροιμίες σχετικές με το νερό).

Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του προγράμματος μας οδήγησαν σε μια ρεματιά , σ΄ ένα υπέροχο οικοσύστημα, όπου απολαύσαμε τη διαδρομή και όταν φτάσαμε οι μαθητές πήραν μέρος σε έρευνα τοπίου με ψάρεμα και μελέτη μικροοργανισμών στο ρέμα.

Η επίσκεψη αυτή άφησε στους μαθητές μας ζωηρές εντυπώσεις, βιωματικές γνώσεις, τους ενθουσίασε και συμπλήρωσε το θεματικό μας πρόγραμμα.

Ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα με την επιστροφή μας με το βραδινό πλοίο στο νησί μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές ? υπευθύνους του προγράμματος στο ΚΠΕ Κορθίου Άνδρου για την υπομονή και την άρτια παρουσίαση που μας έκαναν, παρά τον μεγάλο αριθμό των μαθητών. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την συνεργασία τους και τους μαθητές μας για την ωριμότητα που επέδειξαν.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κορθίου Άνδρου