Με αφορμή τις ενότητες «Επιστημονική Φαντασία» και «Διάστημα» του μαθήματος της Γλώσσας, τα παιδιά της Ε’1 είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε δραστηριότητες και παιχνίδια εμπνευσμένα από τις θεματικές αυτές ενότητες. Συνέγραψαν διηγήματα επιστημονικής φαντασίας, φαντάστηκαν τη ζωή στις αποικίες σε άλλους πλανήτες, συνομίλησαν φανταστικά με εξωγήινους πολιτισμούς, διάβασαν άρθρα και παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με το διάστημα και το ηλιακό μας σύστημα.

Οι δασκάλες της Ε’1 και της Ε’2 σχεδίασαν και δύο παιχνίδια, τα οποία έπαιξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού.

1.       Η Οδύσσεια του Διαστήματος

Η Οδύσσεια του Διαστήματος είναι ένα πρωτότυπο παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας. Σε ένα φανταστικό σενάριο που εκτυλίσσεται στο διάστημα, τα παιδιά καλούνται να επιλύσουν καταστάσεις πολύ πραγματικές, που άπτονται θεμάτων κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης, δημοκρατικών αξιών και ανάληψης ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Στόχος να συζητήσουν, να διαπραγματευθούν, να σκεφτούν κριτικά, να επιχειρηματολογήσουν και να συναποφασίσουν, ως η τελευταία ομάδα ανθρώπων που παλεύουν για την επιβίωσή τους σε έναν αφιλόξενο πλανήτη, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διαφυλάξουν τις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού.

2.       Εξωγήινη Εισβολή!

Η «Εξωγήινη Εισβολή» είναι ένα παιχνίδι δράσης! Η τελευταία ομάδα ανθρώπων που επιβιώνει από μια εξωγήινη εισβολή προσπαθεί να επιβιώσει! Στην προσπάθεια αυτή τα παιδιά καλούνται να βρουν λύσεις σε γρίφους, να περάσουν δοκιμασίες παρόμοιες με αυτές που περνούν οι αστροναύτες, να ακολουθήσουν στοιχεία, να χρησιμοποιήσουν τα μυαλά και τα σώματά τους προκειμένου να τα καταφέρουν. Ένα παιχνίδι κίνησης, σκέψης, στρατηγικής και πολλής μα πολλής διασκέδασης!

Επιτραπέζια Παιχνίδια από την Ε’ Δημοτικού

Η Ε’1 και η Ε’2 συνεργάζονται και με διάθεση παιχνιδιού δημιουργούν γνωστά και αγαπημένα επιτραπέζια! Τα παιχνίδια αυτά θα δωρίσουν στο Ολοήμερο Σχολείο την αρχή της ερχόμενης χρονιάς. 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για το Διάστημα για τα παιδιά της Ε’ Δημοτικού