Για μια ακόμη χρονιά, με σύμμαχο τον καιρό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου η ημερήσια μας εκδρομή στον Πύργο-Πάνορμο.

Αφού φτάσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα στον προαύλειο χώρο του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, οι μικρές τάξεις (Α,Β,Γ) ξεκίνησαν έναν περίπατο με αρχικό προορισμό την κεντρική πλατεία του χωριού. Εκεί μας υποδέχθηκαν με θέρμη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Σωχος και η ξεναγός κ. Κυριακή Οριάνου οι οποίοι μας ξενάγησαν στα σοκάκια του χωριού, στο Πνευματικό Κέντρο καθώς και στο Μουσείο Τήνιων καλλιτεχνών και το σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά.

Τα παιδιά της Ε τάξης επισκέφθηκαν πρώτα το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και είχαν την ευκαιρία να σκαλίσουν στο μάρμαρο με το καλέμι και τον μαντρακά το αρχικό γράμμα του ονόματός τους. Μετά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής Καλών Τεχνών μαζί με τους μαθητές της ΣΤ τάξης από τον Δ/ντη κ. Χαλεπά. Ιδιαίτερα τα παιδιά της ΣΤ τάξης μετέβησαν στο εργαστήριο Μαρμαρογλυπτικής όπου παρακολούθησαν τους σπουδαστές κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του μαρμάρου και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο κ. Σιλύκο.

Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε όλες οι τάξεις στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, όπου οι μαθητές γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας ενός ολιγοθέσιου σχολείου. Τέλος η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε στο γραφικό χωριό του Πανόρμου, όπου το λιμανάκι του γέμισε ζωντάνια από τις παιδικές φωνές των μαθητών μας. Μ’ ενα παγωτό και πολλά χαμόγελα δίπλα στο θαλασσινό τοπίο, είμαστε έτοιμοι πλέον να αναφωνήσουμε …… Καλό καλοκαίρι! Και του χρόνου!

 

Ημερήσια εκδρομή στον Πύργο και Πάνορμο!